info@kristalkoninginmiranda.nl 06 - 26115717
Home Edelstenen Kristallen Symbolen Edelsteen sieraden Edelsteen beeldjes Overige producten Contact

Bergkristal Vajra (Dorje) 240 gram

maat: ca. 5,1 cm x 5 cm en 14,6 cm lang gewicht: ca. 240 gram Bergkristal Vajra (Dorje):   Vajra (Dorje) Vaja betekent bliksemschicht of diamant in het Sanskriet, Het Tibetaanse woord voor Vajra is Dorje.   De Vajra is een heel sterk energetisch instrument dat je kunt gebruiken voor het sturen en ontvangen van positieve energieën. . . . Lees volledige productbeschrijving
199,00 Voorraad: 1
Voorrraad:
14 dagen bedenktijd Veilig betalen via IDeal Verzenden of afhalen Elk product is uniek
Productomschrijving

maat: ca. 5,1 cm x 5 cm en 14,6 cm lang

gewicht: ca. 240 gram

Bergkristal Vajra (Dorje):
 

Vajra (Dorje)
Vaja betekent bliksemschicht of diamant in het Sanskriet, Het Tibetaanse woord voor Vajra is Dorje. 

De Vajra is een heel sterk energetisch instrument dat je kunt gebruiken voor het sturen en ontvangen van positieve energieën. Bij healingen, rituelen, energetische meditaties en transformatieprocessen wordt de Vajra gebruikt. Als ritueel object wordt het gebruikt om zijn eigenschappen van de diamant (onverwoestbaarheid) alsmede die van een bliksemschicht (onweerstaanbare kracht) te symboliseren. Het is een symbool die de leegte en de realisatie van die leegte symboliseert en die je in staat stelt om verwarring op te helderen en obstakels te doorbreken vooral door directe ervaring zonder dat er concepten en ideeën tussen zitten. 

In het boeddhisme is de Vajra het symbool van de Vajrayana of wel de Diamantweg, Het kan bliksem ervaringen triggeren van plotselinge verlichting tot bodhi en staat ook voor de onvernietigbaarheid net als die van de diamant. De Vajra wordt vaak samen met een bel gebruikt in Tibetaanse tantrische rituelen. Ze hebben een diep symbolische betekenins waarbij de Vajra voor het mannelijke principe, methodiek en mededogen staat en de bel voor het vrouwelijke principe en wijsheid.

De Vajra staat ook voor de aard van de werkelijkheid of sunyata. De leegte zonder einde waaruit en waarin alles bestaat inclusief wijzelf. 
 
De Vajra heeft 5 spaken die de vijf partners van de Dhyani Boeddha’s of de Boeddha’s van de vijf families symboliseren. Ze komen uit twee lotusbloemen bij het middelpunt  van de Vajra. Dit geheel heeft het uiterlijk van een diamanten scepter en zo wordt de naam dan ook vertaald. 

De huizen van tegenwoordig hebben vaak last van aardstralen omdat ze bijvoorbeeld op ondergrondse wateraders zijn gebouwd. Een Vajra kun je dan als ontstorings instrument gebruikten door de Vajra op de plek van de aardstralen te leggen kun je deze neutraliseren. 

De Vajra brengt een positieve energie in elke ruimte waar die ligt en zorgt daarmee ook voor een gelukzaligheidsbewustzijn. 

De Vajra kun je bij jezelf gebruiken als een versterker van het genezingsproces. Houdt hiervoor de Vajra in je dominante hand (rechts voor rechtshandigen en links voor linkshandigen) en leg die hand met de Vajra aan de onderzijde op de te genezen plek. Op die manier kun je de Vajra gebruiken om organen, chakra’s en blokkades te behandelen. Zolang je het in jouw hand houdt geeft het een energetische versterking en bij een dagelijkse behandeling ontspant en kalmeert de Vajra je emoties. 
Vajra’s stralen een aangename en verfrissende energie uit en ze versterken je eigen energie. Als je je hand om de Vajra heen hebt wordt die energie versterkt en wordt met name je ‘Ik’ gevoel sterker. Als je slecht in je vel zit en jouw energie niet goed stroomt of zelfs geblokkeerd is zal de Vajra je energie weer reguleren. 

De Vajra moet af en toe gereinigd worden door hem onder stromend water te houden.

Bergkristal
Bergkristal is een kleurloos kwarts dat deel uitmaakt van de kwartsfamilie bestaat uit siliciumdioxide. Het kan volledig ondoorzichtig tot helder transparant zijn.

Bergkristal zuivert de energie in de ruimte en in je lichaam. Het is daarom ook een hele goede steen om in een ruimte te plaatsen. Het is een zuiverend kristal die negatieve energieën neutraliseert en harmonie brengt. Bergkristal werkt vitaliserend, reinigend en stimuleert het immuunsysteem. Het kristal stimuleert het geheugen, de klieren en de zenuwen. Het versterkt de botten.

Bergkristal versterkt iedere andere steen. En door een juiste programmering kan bergkristal de werking van iedere andere steen of kristal uitstralen. Bergkristal is de bron van ieder ander kristal en is de bron van levensenergie, prana. Bergkristal is uitermate geschikt voor healings en energetisch werk door zijn enorme geneeskracht. Ook versterkt bergkristal de werking van andere kristallen. Bergkristal is gemanifesteerd licht en helpt de mens zijn eigen licht en die van anderen te zien. 

Bergkristal is de meest veelzijdige helende steen onder alle kristallen. Bekend als de 'stone of power' en de 'master healer', is het in staat om zowel energie als de effecten van andere kristallen te versterken en zelfs stagnerende energie te zuiveren. Het wordt ook vaak gebruikt om andere kristallen te reinigen.

Bergkristal bevordert de concentratie, het probleemoplossend vermogen en helpt om helder te denken. Het geeft positieve energie, kracht en zelfbewustzijn. Ook wordt de intuïtie en helderziendheid bevordert door bergkristal op je derde oog / 6e chakra te plaatsen.

Stoornissen in de energievelden van de aura worden hersteld en de chakra's worden gezuiverd. Het reinigt en versterkt de subtiele lichamen en de organen en resoneert met alle chakra’s. Energie wordt door bergkristal gereguleerd door de energie te absorberen, af te geven of op te slaan net wat er in die situatie nodig is. 
 
Je kunt met Bergkristal ook zeer effectief lichaam en geest in harmonie brengen en houden. Dit komt door de silicium die in het kristal zit. Bergkristal kan gebruikt worden voor alle organen en het versterkt het immuunsysteem.

 

  • Je kunt je Bergkristal Punt gebruiken voor het aantrekken en versterken van positieve energie en om negatieve energie af te laten vloeien. Om positieve energie aan te trekken houd je de punt naar je toe en om de negatieve energie kwijt te raken houd je de punt van je af. Een hele goede manier om de negatieve energie bij je weg te halen is door je Bergkristal punt tijdens het mediteren met de punt van je af vast te houden en dan te visualiseren dat de negatieve energie uit je lichaam vloeit.
  • Bergkristal punten helpen om beter door te stromen. Neem in elke hand een bergkristal punt. In de linkerhand houd je de punt richting je pols en in de rechterhand houd je de punt richting je vingers. Als je beide punten in je handen hebt dan wacht je totdat je de stroming duidelijk zijn werk voelt doen. Het kan zijn dat het even duurt voordat je wat merkt maar de werking is in de meeste gevallen goed te voelen.
  • Een Bergkristal cluster bezit veel punten en kunnen zowel vast zitten als los. De kristallen kunnen verschillend van grootte zijn. De verwoestende energie kan worden geabsorbeerd door de uitgestraalde energie van de clusters naar de omgeving. Nadat het bergkristal cluster geprogrammeerd is, kunnen ze ter plaatse hun werk doen. U kunt het kristal goed gebruiken voor het reinigen van andere kristallen of van een vertrek. Bij het reinigen van andere kristallen moet het kristal een hele nacht op het cluster liggen.


Een Bergkristal is op alle manieren te reinigen en op te laden. 

Je koopt de Bergkristal Vajra die op de foto’s staat. Ik heb mijn best gedaan om die zo goed mogelijk op de foto’s te zetten maar in de werkelijkheid kan de kleur iets afwijken en kan de Bergkristal Vajra er iets anders uitzien dan ik op de foto’s heb kunnen vastleggen. Dit komt doordat de Bergkristal Vajra gedeeltelijk doorzichtig is en je last hebt van weerspiegelingen van de lamp en van de ondergrond en achtergrond in het kristal. De maten van de Bergkristal Vajra zijn op het breedste stuk gemeten.

 

 

Disclaimer

Kristallen, edelstenen, mineralen en andere producten die ik verkoop kunnen klachten die u in uw gezondheid ervaart verlichten en de behandelingen die u van uw arts krijgt ondersteunen. Zij zijn echter geen vervanging voor medicijnen en/of medische hulp. Als u ernstige medische klachten heeft raden wij u aan om contact op te nemen met uw arts.

Wij hebben de informatie op deze site met de grootst mogelijke zorgvuldigheid opgesteld maar het gebruik hiervan is uw eigen verantwoordelijkheid.